Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Малта
  4. Атракции
  5. Буджиба

Буджиба, Малта - Туристически Атракции

Буджиба

Буджиба е град в Малта, разпрострял се на средиземноморското крайбрежие в залива Сейнт Пол. Намира се едва на 15 км. от столицата Валета, в една от най-скалистите и неравни местности на острова. Именно това му местонахождение е обогатило до голяма степен приказните гледки, на които можете да се наслаждавате.

Освен пленителни пейзажи тази част на Мaлта предлага разнообразие от услуги, които удовлетворяват изискванията на всеки, който желае да се забавлява или почива: мултипликационен комплекс, музикални барове и дискотеки, разнообразие от хотели и ресторанти.

Повтаряйки съдбата на повечето морски курорти, Буджиба също е била рибарско селище при възникването си преди близо 1000 години. Днес курортното градче се е сляло със Сейнт Пол Бей и Аура и са образували най-големия курорт в Малта. Крайбрежната алея се простира от залива Сейнт Пол до залива Салина.

Туристите посетили Буджиба могат да се радват на чудесна гледка към островите Гозо и Комино. Прекрасен изглед се разкрива и към остров Сейнт Пол, за който легендите разказват, че на него е корабокруширал Свети Павел. Курортът няма пясъчни плажове, но разполага с огромни плоски, къпещи се в слънце скали за слънчеви бани.

На това очарователно място се сливат историческият дух със съвременните удобства. Тук могат да се практикуват всички видове водни спортове - гмуркане, джет, водни ски и др. Всеки би могъл да намери нещо само за себе си.