Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Малта
  4. Атракции
  5. Валета
  6. Дворецът на Великия магистър

Дворецът на Великия магистър, Валета

Дворецът на Великия магистър

Един от големите и атрактивни музеи в Ла Валета несъмнено е Дворецът на Великия магистър - дело на Гироламо Касар.
Зданието е издигнато в края на 16 в. (между 1571 и 1574 г.), за да послужи като резиденция на Великия магистър на Ордена на Св. Йоан. Сградата печели своята известност, като един от най-добрите образци на бароковата архитектура.

Дворецът попада и в ръцете на британския губернатор след края на управлението на малтийските рицари, а днес освен да изпълнява ролята на уникален музей е и седалище на президента и Парламента.

Сградата е истинска съкровищница на изкуството: в Гобленната зала се съхранява уникална колекция от гоблени, Залата на Св. Михаил и Св. Георги (бившата главна заседателна зала на Ордена) е украсена с фрески на Перес Д`Алекио, които са съхранили през годините историята на Голямата обсада от 1565 г., за да я разказват на всеки посетител. Таваните на коридорите са декорирани от Николо Назини, а много от стаите са покрити с фризове и картини, пресъздаващи епизоди от историята на Ордена.

Голяма популярност сред посетителите имат Оръжейната зала с впечатляващи рицарски доспехи и Апартаментите на Великия магистър, украсени с фризове, които пресъздават историята на Ордена на Св. Йоан.