Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Швейцария
  4. Атракции
  5. Гринделвалд

Гринделвалд, Швейцария - Туристически Атракции

Гринделвалд

Гринделвалд е един от най-старите алпийски курорт, разположен в швейцарските Бернски Алпи. Уникалният курорт се намира на 1034 метра надморска височина. Гринделвалд е част от община Интерлактен-Оберхасли на кантона Берн. Постоянното население на алпийския курорт е 4000 души, а според статистиката от преди няколко години, 15 % от тях са чужденци. Най-лесният начин за достигане на курорта е с влак от Интерлактен.

Чрез железницата Венгерналпбан Гринделвалд се свързва с прохода Клайне Шайдег, откъдето може да започне прехода към величествения връх Юнгфрау, преминаващ през прокопания в самия връх Айгер тунел, а оттам и до ски комплекса от световна класа – Венген. Китното селище Гринделвалд се намира едва на 12 км. североизточно от Венген. Курорта често се използва като изходен пункт за изкачване на върховете Айгер, Шрекхорн, Ветерхорн, Мьонх и Юнгфрау.

Тази планинска територия очарова своите посетители с невероятната картина, която им предоставя, съчетала в себе си зелени площи, със засадени овощни дръвчета, осеяни с красиви къщички и с грандиозната скална бариера, която е като фон на всичко това.

Първите данни, които са открити за селището са от далечната 1146 година. Днес Гринделвалд е едно изключително приятно и спокойно местенце в Швейжария, в което туристи от цял свят се стичат за да практикуват любимите си зимни спортове. Пистите, които са на разположение на гостите на алпийския курорт са подходящи, както за начинаещи, така и за средно напреднали и за професионалисти, последните от които се отдават на предизвикателствата на глетчера Айгер.

Курорта разполага с 40 лифта, преминаващи през неговата територия. Те го свързват с Венген, което разкрива още по-големи възможности за скиорите. Ски пистите за начинаещи се намират съвсем близо до селището, а достъпът до тях е улеснен от градския транспорт. Обща дължина на пистите е 213 км., като пистите за начинаещи са 16 на брой.

Скиорите с опит имат възможност да избират измежду 24 писти, а за професионалистите има изградени 15 писти. Максималната денивелация, която се преодолява е около 1 900 метра. Най-дългата писта в Гринделвалд е 9 км.

Туристическото градче предлага безброй възможности за настаняване на туристите. В по-голямата част от хотелите цените варират около 40 евро, а за да се наеме къща или хижа, сумата може бъде двойно по-малка. Разнообразието от малки ресторантчета и пъбове, предлагащи вкусни храни и напит са подходящи за всеки вкус. В тях човек може да се сгрее в приятна обстановка, след което да продължи спускането си.

В Гринделвалд е помислено и за посетителите, които не симпатизират на карането на ски. На това място има отлично разработена база за спускане с шейни, както и писти за ски бягане, чиято обща дължина е 20 км. Като домакин на стартове от световната купа по сноуборд, курорта разполага с три специализирани сноуборд училища за желаещите да се научат или да усъвършенстват този спорт. Уроците се провеждат в първокласен сноуборд парк. Достъпът до по-голяма част от пистите е подсигурен от лифтовете.

На практика спорт, който да не може да се практикувате в Гринделвалд – почти няма. Курортният комплекс е еднакво развит както за зимни, така и за летни посещения. През топлите месеци в него могат да се практикуват също не малко спортове - планинско колоездене, планинско катерене, скандинавско ходене, има добри условия за тенис и голф.

Из цялото градчета са пръснати малки бижутерийни магазинчета, бутици, сувенирни магазинчета и големи центрове за спортна екипировка.

Ако сте решили да съчетаете активния спорт, изживяването на незабравими емоции, почивка сред неповторими природни прелести, опознаването на нови култури и запознанството с много нови приятели – Гринделвалд е мястото, което търсите.