Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Швейцария
  4. Атракции
  5. Ле Диаблере

Ле Диаблере, Швейцария - Туристически Атракции

Ле Диаблере

Ле Диаблере е красиво планинско селище, разположено в сърцето на Валдайските Алпи, Швейцария, в подножието на планината под разкошен Глетчер.
Този прекрасен курорт ще възхити своите посетители, независимо дали те са предпочели да го опознаят през зимата или през лятото.

През зимните месеци това невероятно място предразполага към практикуването на разнообразни снежни спортове каране на ски, сноуборд, пешеходни преходи със снегоходки, спускания със шейни, пързаляне с кънки, кърлинг, курорта разполага и с плувни басейни и с още много забавления. За тези, които са решили просто да си починат и да се насладят на прекараното време със семейството, селището ще разгърне своя уют и спокойствие.

Лятото на това място може да бъде не по-малко забавно и интересно. Преходи сред красиви планински пейзажи, наситени със слънце и чист въздух, планинско колоездене или истински адреналин с алпийския увеселителен парк, най-високите в света писта за бобслей.

В курорта има обособени три ски зони.
На първата от тях, която се нарича Глетчер 3000, ски пистите са разположени на надморска височина от 1350м. до 3000м. Тази зоната включва писти с обща дължина 30 км. и 10 съоръжения за тях. Там се намира и една от най трудните писти в района, на която се осмеляват да карат малко скиори и сноубордисти.
В тази зона е разположен и един от малкото снежни паркове - Монстърпарк, отворени за скиори още през октомври. Специалистите твърдят, че той е и един от най-добрите паркове отворени в ранните зимни месеци. Това обяснява и факта, че много професионалисти отсядат в курорта по това време на годината, за да се подготвят за зимния сезон, възползвайки се от добрите условия на в него.

Втората зона носи името Мейлерет. В нея са обособени червени и сини склонове, така че тази област е идеален за средно напреднали скиори и сноубордисти. В района на тази зона има богат избор на склонове, като дори може да се ползва връзка с друг не по-малко известен алпийски курорт - Вилар.

Третата зона на курорта Ле Диаблере носи името Исенау. Ски пистите, разположени върху тази територия са изключително подходящи за начинаещи скиори. Голяма част от ски училищата провеждат уроците си на това място.

Разнообразието от възможности не свършва до тук. В курорта има обособени трасета за ски бягане – за напреднали и за начинаещи, също обособени места за спускане с шейни, за екстремистите има нощно спускане с шейни, не бива да се пропускат и разходките с хъскита, които предлагат един съвсем различен вид изживяване, каране на кънки, кърлинг. Парапланеризма също е спорт, който може да се практикува в швейцарския курорт и то целогодишно. За любителите на неповторимите гледки има обособени 10 трасета, служещи за зимни разходки. Скандинавско ходене, голф, скално катерене, мотокрос, различни паркове за забавления, риболов, тенис и още много прекрасни идеи за изкарването на една неповторима планинска ваканция.

По тези територии популярен е и ски алпинизмът. Спорт, даващ свобода за достигането до най-красивите кътчета на региона. Хората, които го практикуват обичат да казват, че това е начин да се насладиш на карането на ски по-близо до природата от нормалното. В действителност ски алпинизма не включва използването на лифтове, но това каране изисква катерене. Връхната точка на изживяването настъпва при свободното спускане върху непокътнатия бял сняг. Този вид зимен спорт се практикува в средните и високи планински райони, което го прави много подходящ за Ле Диаблере. И тъй като изисква много добро познаване на терена, маршрутите, запознатост с прогнозата за времето, познаване на рисковете и условията, е добре всички, които са решили да го практикуват, първо да се допитат до планинските водачи.

Първоначално името на днешният курорт било Ле План Дес Айлс, в който имало не голям брой жители. Голяма част от тях били пощенски работници. Използвани при множеството допускани грешки, тъй като Ле План Дес Айлс често бил объркван с Ле Пан Сюр Бекс. В резултат на това, започнало да се мисли ново име, с което да се сложи край на множеството грешки. Така се стигнало до решението днешния алпийски курорт да бъде наречен Ле Диаблере.

През 1856 г. малкото градче започва да се превръща в красив курорт, започва строителство на хотели и хижи.
През 1959 г. се ражда идеята за изграждане на кабинков лифт до Глетчера. Три години по-късно работата по проекта започва. Съоръжението е открито през юли 1964 г. по времето на Швейцарската Национална изложба.

В Ле Диаблере се намират множество тайнствени и невероятно красиви места, за които местните обичат да разказват легенди. Ла Кейп аукс Моинс е скалисто образование, което според тях някога били монах, който се превърнал в камък. Приживе той спасил живота на двама овчари, които били подгонени от вълк. Те се скрили зад монаха, а дивото животно ги оставило, защото не се престрашило да нападне свят човек.

Друга огромна скала, извисяваща се сред красивата природа на курорта, носи името „Кегката на Дявола”. Според местните, в много древни времена Дяволът използвал този скален масив за своите игри и силови упражнения. През вековете се раждат и други мнения за мястото, че е кръстопът на подземното царство, че е убежище на призраци, място за срещите на вещици и още много други.

Има мит, който местното население бича да разказва за елф наречен Флейтиста. Легендата гласи, че в отминалите времена елфите често излизали от пещерите си и слизали при хората в планината. Те не разкривали кои са в действителност, а им помагали с работата и след това се включвали в нощните забавления в Ле Диаблере. те танцували, пеели и свирили на флейти до зазоряване. Една елфка обаче се влюбила в Дявола и тайно се омъжила за него. Когато другите елфи разбрали й отнели завинаги тази титла.

Ле Диаблере е място, което има какво да предложи на своите посетители. Дали те ще се впуснат в някое от безкрайните забавления, ще се отдадат на почивка и релакс сред планинската хармония или ще разучават мистиката и легендите, за това целунато от Бога място, няма значение, защото несъмнено ще открият мечтаната почивка.