Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Швейцария
  4. Атракции
  5. Сейнт Мориц

Сейнт Мориц, Швейцария - Туристически Атракции

Сейнт Мориц

Сейнт Мориц е един от най-известните курорти в света. Шик, елегантност и изключително космополитна атмосфера, характеризират курорта, разположен на 1856 м. надморска височина в долината Енгадин в швейцарските Алпи. Климата на Сейнт Мориц често е определян като „климат шампанско” – сух и искрящ, облян в слънчеви лъчи средно 322 дни в годината.

Три различни културни региони се събират в Сейнт Мориц, благодарение на езика, който се говори там, близостта му до Италия и на факта, че голяма част от местното население са немскоговорещи. Курортът дължи първоначалната си слава на своите лечебни извори, чиято история и известност датират от 3000 години. Превъзходното му местоположение на брега на езерото Сейнт Мориц предлага една очарователна смесица от прекрасна природа, култура, множество възможности за спорт и спокойствие.

Сейнт Мориц е родното място на алпийския зимен туризъм (1864) и спорт (1884), както и място на две Зимни олимпиади (1928 и 1948 г.). Летният сезон не е толкова бляскав, но също привлича голям брой чуждестранни посетители. Курорта предлага целогодишно гаранция за изключително изживяване, много развлекателни, спортни и културни атракции, пазаруването на това място, както и събитията, на които е домакин са от световна класа. Туристите могат да избират измежду множество класни хотели и отлични ресторанти.

Тук гаранцията за отлични условия за практикуване на зимни спортове е по-сигурна от където и да било другаде. Сейнт Мориц е изключително богат на атракции през всички сезони. През зимата може да се практикуват ски спускане, ски бягане, каране на сноуборд, конни надбягвания върху замръзналото езеро, поло, крикет, голф и кърлинг турнири, ски-скокове, разнообразени с гурме и музикални фестивали. През лятото е не по-малко интересно - планинско колоездене, кънки, туризъм, уиндсърфинг, пързаляне с кънки, голф, тенис, ветроходство. Културата в алпийския курорт също е на високо равнище опера, изкуство, посещение на Швейцарския национален парк и всичко на разстояние от няколко минути.

Името Сейнт Мориц добива грандиозна популярност, което води до регистрацията му като световна търговска марка, символ на качество, въплъщение на стил, елегантност и класа.

В района има 350 км. ски писти. Практикуването на зимния спорт на това място е истинска наслада за душата – слънце в лицето, километри от отлични писти и неповторими гледки… Ски пистите са разположени на надморска височина между 1800 и 3303 метра, което е гарантира чудесен и дълготраен сняг.

Системата от модерни ски лифтове, осигурява минимум време за изчакване и максимум ефективност в един регион, в който зимния туризъм е роден преди 150 години. По територията на курорта има обособени 57 писти обозначени със син цвят, 136 с червен и 36 с черен.

Трасетата за ски бягане се разпростират на територия от 180 км. Перфектно обработените писти за ски бягане, преминават покрай уникални, спиращи дъха пейзажи.

Най-добрият начин да се запознае човек с чудесата на природата е разхождайки се. Най-голямата концентрация на пешеходни пътеки се намира в участъка на долината между Сейнт Мориц и Бевър. Със снегоходки може да се премине през разнообразни атрактивни маршрути, от труднодостъпни трасета до обикновени горски пътеки. Километричните зимни пътеки са внимателно обозначени, за да не се губи никой - освен в щастливо съзерцание.

Средната температура през зимата в Енгадин е около -9 ° C. Понякога нощните температури могат да паднат и под -20 ° C, но поради сухия климат и средна влажност на въздуха 57% температурата се усеща като -6 ° C.

Друг зимен спорт, радващ се на голяма популярност в Сейнт Мориц е Бобслеят. Олимпийската писта от Сейнт Мориц до Селерина е открита през 1904 година. Днес тя е с дължина 1722 метра. Леденият канал е най-старият в света, а също и последният останал бобслей канал с естествен лед. Всички останали писти за този спорт в света - в Европа, Северна Америка и Япония се заледяват изкуствено, тъй като те не разполагат с предимството от толкова голяма надморска височина.

Веднага след като температурите паднат и натрупа първия сняг, обходните пътища и пешеходните пътеки се трансформират за гостите на курорта в писти за спускане с шейни. В долината има три основни такива, както и множество къси трасета, на които забавлението е неизбежно.

Сейнт Мориц е перфектната дестинация за почивка на цялото семейство. Естественият сняг е една прекрасна площадка на открито, където всеки може да намери по нещо за себе си. И за да бъде заедно цялото семейство, в курорта се предлагат множество семейни забавления. За тази цел, карането на ски по широките семейни писти е едно страхотно забавление. Има четири местни семейни лифтове, с две обезопасени седалки за малки деца. Друго не по-малко интересно семейно забавление е обиколката с коне из красивите местности на региона. А за отпускане и почивка след дългия ден, родители и деца могат да се насладят на семейни спа удоволствия.

Тенисът е доста почитан спорт във високопланинския курорт. Той се практикува от доста години там, като в началото дори се играел през зимата на открито. За целта имало обособени кортове, на които снега бил изчистен, но играчите се изправяли един срещу друг обградени от снежни насипи. Днес тенис любителите могат да избират между четири изключително модерни зали. Ракети, топки и обувки могат да се вземат под наем, а тенис инструкторите са винаги на разположение.

Забележителностите в Сейнт Мориц не отстъпват по брой на разнообразните спортове. Наклонената кула предизвиква голям интерес у туристите. Тя е датирана от 12-ти век, като част от църквата „Св. Мавриций”, която е разрушена през 1890 г. До ден днешен кулата остава една от най-впечатляващите забележителности в курорта. Нейната височина е 33 м., а наклона й е 5.5 градуса.

Хижата Хайди също е част от културното наследство на региона. Нейната история е написана от швейцарския автор Йохана Спири през 1880 и 1881 г., като се нарежда сред най-известните в света детски книги.

Бронзовият бюст на Йоханес Бадрут, дело на британския художник Никола Кокс също може да се види в Сейнт Мориц. Йоханес Бадрут (4.2.1819 - 11.1.1889 г.) е първият хотелиер в курорта и популяризатор на зимния туризъм в Алпите.

Chesa Futura или къщата на бъдещето, е една забележителна постройка на Норман Фостър, в която той съчетава футуристични форми на строителството с традиционни строителни материали.

Художествената галерия в курорта разполага с 35 големи осветени стъклени витрини, в които всяка година се показват особено ценни плакати.

Музеят на Сегантини е един от множеството музеи в региона. Той е построен през 1908 г. и е посветена на художника Джовани Сегантини (1858-1899), който прекарва последните пет години от живота си в долината Енгадин.

Дали е лято или зима, дали ще се наслаждавате на бялата приказка или на зеленото безбрежие, дали ще карате ски или уиндсърф – няма значение, защото доброто настроение и чувството за чудесно изкарана почивка ще ви съпровождат.