Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Тунис
  4. Атракции
  5. Монастир

Монастир, Тунис - Туристически Атракции

Монастир

Монастир е град в Тунис, разположен на брега на Средиземно море.

Курорта носи името на манастир, построен от Ислямистка религиозна група през 797 г. за да брани града от скитащите номадски племена и византийските бойни кораби.

Монастир е една прекрасна съвкупност от традиции и съвременност, характерна за Тунис. Той е един от най-добрите курорти на Средиземноморието.

Днес курорта разполага с множеството хотели, открити ресторанти и кафенета. Чудесно място е за морски туризъм, предлагащо възможности за разнообразни водни спортове, екскурзии, голф и много забавления. Тук може да се види и Двореца на конгресите, който се използва едновременно като място за провеждане на делови срещи и за театър.

В близост се намира мавзолея Бургиби, който има изключително богата и колоритна архитектура, която служи за декорация на много филмови продукции. В Монастир има изключително благоприятен климат и е населен с гостоприемни жители. Заобиколен е от загадъчни крайбрежни оазиси и бели плажове с кристално чисти води и безоблачно небе.

Внушителната кула Рибат със своите каменни стени, издигната преди 9 века е превърната в музей на ислямското изкуство и бит.