Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Турция
  4. Атракции
  5. Кушадасъ

Кушадасъ, Турция - Туристически Атракции

Кушадасъ

Кушадасъ е град, разположен на брега на Егейско море, във вилает Айдън, Западна Турция.

Това е един от най-известните турски ваканционни курорти, предлагащ отлична среда за една неповторима почивка в Турция. Той предлага на своите посетители първокласни хотели, с всички екстри, разположени сред невероятна природа.

Курорта се намира в близост до важни туристически атракции, включително до античния град Ефес.

Тъй като буквалният превод на Кушадасъ означава "Птичият остров", се преполага че името му произлиза от малък каменен остров с формата на птича глава, разположен до старото пристанище в града.

Климата на курорта е типичен средиземноморски с горещо лято и мека зима и над 300 слънчеви дни в годината, което позволява туристическият сезон да бъде доста дълъг.

Освен на многобройни пясъчни плажове с кристално чиста морска вода туристите могат да се радват и на предлаганото разнообразие от водни спортове. Уиндсърф, водни ски, ветроходство и плажен волейбол са само малка част от удоволствията, които имат за цел да задоволят желанията на всеки посетител, независимо какво предпочита той.

Вечер, след залеза на слънцето, кафенетата по булевардите се изпълват с хора, а ресторантите предлагат различни видове пресни рибни деликатеси и Егейски специалитети. Не липсват и барове, в които да се сложи подходящ завършек на вечерта, а много подходящи за целта са и дискотеките, в които танците продължават до ранни зори.

Всичко това превръща Кушадасъ в атрактивна туристическа дестинация в Турция, посещавана от множество туристи годишно.