Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Турция
  4. Атракции
  5. Мармарис

Мармарис, Турция - Туристически Атракции

Мармарис

Мармарис се намира на егейското и средиземноморското крайбрежие на Турция. Той е един от най-оживените градове на страната, а също така важен курортен и пристанищен град.
Именно там целият курортен живот протича не между стените на хотелите, а на улиците, на прекрасната крайбрежна ивица, в кафенетата на открито, в ресторантите, баровете и дискотеките.
Той е една от топ дестинациите в последните години. Принос затова има факта, че курорта е обграден от зелени гори и екзотична растителност и разпръснати в морето острови.

Климата в Мармарис е средиземноморски и се характеризира с горещо лято и мека зима. През летния сезон температурите могат да достигнат 45°С. Зимите са предимно дъждовни. Много туристи избират да почиват в Мармарис през септември и октомври - тогава е изключително подходящ период.

В Мармарис туристите могат да избират измежду множество атракци, забавления, водни спортове. Има аквапаркове, провеждат се екскурзии, организират се посещения на най-близкия остров Родос, скуката е недопустима в многобройните барове и дискотеки. И не на последно място отличните хотели и турското гостоприемство ще допринесът за страхотната ваканция на всеки посетител.

Липсват точни данни за създаването на селището, но се смята, че към 6-ти век пр.н.е. селището е било познато под името Фискос, част от Кария. Градът е бил в състава на Римската империя, по-късно Византия.
В началото на 16 век между османците и рицарите кръстоносци избухват свирепи битки за контрол над днешните територии на курорта и близките острови Додеканези.

През 1522 г. замъкът в Мармарис е възстановен от османския султан Сюлейман. Под егидата на Министерството на културата крепостта е превърната в музей. Има седем галерии, от които най-голямата се използва като изложбена зала, а очарованието на градините се разкрива от украсата им със сезонни цветя.