Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Турция
  4. Атракции
  5. Анталия

Анталия, Турция - Туристически Атракции

Анталия

Анталия е град, разположен на средиземноморското крайбрежие на Турция, административен център на едноименния вилает Анталия.

Със своята прекрасна природа, чисто море и добре поддържани плажове, Анталия привлича туристи от цял свят. В турския курорт са съчетани прелестите на морето и планината. Гористите склонове на планината Торос, се спускат надолу към морето, образувайки насечена брегова линия от хълмове и равнини.

Града предлага на своите посетители слънчеви курорти, луксозни хотели и първокласно обслужване, кристално море и чисти плажове, палми, екзотична растителност, множество забавления - ресторанти, кафенета, барове, нощни клубове, разкошни бутици. В околностите й има няколко исторически обекта, които си заслужава да се посетят - Перге Аспендос, Кекова. Калциевите тераси на Памуккале се намират на около 300 км. от Анталия. Дотам се организират еднодневни екскурзии.

Курортът е един от важните центрове на така наречената Турска ривиера. Той е основан през 159 г. пр. Хр. от цар Пергам Атал II. През 133 г. пр. Хр. е бил превзет от римляните и превърнат в зимна резиденция на император Адриан.

Икономиката на града и региона се гради основно на туризма. В града са изградени множество тематични хотели, в чието строителство има мотиви от Русия, Италия, Египет, Гърция и др