Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Великобритания
  4. Атракции
  5. Корнуол

Корнуол, Великобритания - Туристически Атракции

Корнуол

Най-югозападната част на Великобритания представлява полуостров, накрая на който е разположено графство Корнуол.

На скалистите му брегове намират пристан ветровете на Атлантика и Келтско море, като оформят уникална бреговата линия. Северната част на полуострова е много по-изложена на атлантическите бури и за разлика от южната има по-дива природа. Южната често е наричана "Ривиерата".

В далечното минало, когато римляните контролирали острова на него живеeли келти. През средновековието местното население било известно под името – народа на рога. Корнуол е познат през своята история и като Западен Уелс. Обитателите му говорят езика корниш, който е признат официално от Короната през 2002 г.

Жителите на полуострова имат своя история, традиции, специфична кухня. До началото на 20 в. Корнуол е бил един от най-значимите центрове в Европа за добив на калай, мед, сребро, глина.

Корнуол е известен, както с впечатляващите си скалисти брегове, така и с неповторимите, приказно красиви плажове. Те обаче не наподобяват плажовете на Южна Франция – красотата на това място е друга. Високите части на местността са набраздени от малки ферми и сякаш са току-що нарисувани от някой пасторален художник. Точно думата "пасторален" описва идеално тичащите овце, спокойни селски пътища, красиви поляни с наситено зелено, характерните каменни къщи.

На полуострова могат да се видят редки растения, като Корнишовата гарига, което се е превърнало в емблема на графството. Климатът за разлика от другите части на Британия е мек и слънчев. Рядко пада сняг, заради влиянието на атлантическите течения. Средната годишна температурата е около 12 градуса, без големи отклонения в амплитудата.

Най-големия град на полуострова е Труро. Има и няколко по-големи селища, които са се сформирали около важни пристанища по крайбрежието. Нюкуей разположен на северните брегове е предпочитано място от сърфистите. Сейнт Аустел е център на глинената индустрия. Редрут и Камборн са световни центрове на калая.

Макар че Корнуел не е сред най-популярните туристически маршрути, мястото привлича ценителите на пътешествия с красивите крайбрежни скали, плажовете, тучните поля, градини, гори и долини. Голяма част от туристите посещаващи областта идват от Великобритания.

Корнуел е място на което могат да се избегнат тълпите от туристи и в същото време предлага на своите посетители една неповторима и уникална почивка.