Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Великобритания
  4. Атракции
  5. Лондон

Лондон, Великобритания - Туристически Атракции

Лондон

Лондон е столицата на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и е най-големия метрополис в Европейския съюз.
Лондон е един от четирите най-важни глобални града, като останалите три са Ню Йорк, Париж и Токио.

През Лондон тече река Темза, която прекосяват множество мостове. Най-популярният и може би най-величествен сред тях е Тауър Бридж, построен през 19-ти век до крепостта Тауър, откъдето носи и името си. Край реката са разположени няколко атракции и символи на града като "Окото на Лондон" — гигантско виенско колело със 137 метра височина.

Лондонското метро е създадено още през 1863 г. и е първото метро в света. Днес то има 260 станции, които постоянно увеличават броя си.

В Лондон има множество забележителности, но най-известните и значими от тях са сградата на Парламента с прочутата часовникова кула Биг Бен, Уестминстърското абатство, където се извършват коронациите, сватбите и погребенията на кралското семейство, Бъкингамският дворец - резиденцията на кралското семейство, Катедралата Сейнт Пол, площадите Трафалгар и Пикадили съркъс. Сред забележителностите в Лондон не бива да се пропускат музеят с восъчни фигури на Мадам Тюсо, Британският музей и Природоисторическият музей, включващ 4 зони.

Лондон е известен и със своята най-голяма търговска улица - Оксфорд стрийт, по която рядко се срещат англичани. Голяма атракция са червените двуетажни автобуси и червените телефонни кабини, грабващи окото на всеки току-що пристигнал турист, както и черните таксита.

Лондон е основан през 43 г. от н.е., по време на римското нахлуване в Британия предвождано от император Клавдий.

Климатът на Лондон е типичен умерен океански с много валежи, влажно и топло лято и мека и влажна зима. Най-топлият месец е юли с температури от 13,6°C до 22,8°С. Най-студеният месец е януари със средна температура от 2,4°С до 7,9°С. Най-сухият месец е Февруари. В европейската столица рядко се задържа сняг, но лек снеговалеж се среща по няколко пъти в годината.

Зелените площи в Лондон са често срещана гледка. Столицата е осеяна с прекрасни паркове, а най-големите от тях са разположените един до друг кралски паркове Кенсингтън Гардънс и Хайд парк, заедно с Грийн парк, които са в центъра на Лондон, както и Риджънтс парк (Паркът на Регентите), който е разположен на север от централната част на града. Съвсем близо до него е Бейкър стрийт - мястото, където е живял въображаемият герой Шерлок Холмс, а съвсем недалеч е и Музеят на восъчните фигури. Освен тях, на север е големият парк Хемпстед Хийт, а на запад по течението на Темза се намира Ричмънд парк. Тези места са съхранили почти естествения си вид.

Лондон е град, криещ множество изненади и поднасящ на своите посетители един коктейл от очарование и загадъчност. Градът обещава да разкрие своите свидни тайни и приказни кътчета на всеки, дръзнал да го опознае.