Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Великден 2021 в Кападокия

760.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Кападокия, Турция
Дати 30.04 - 03.05, 2021
Транспорт Самолет
База HB
За контакт Домика Тур
Тел: 029523404
 Изпрати запитване


Великден 2021 в Кападокия

ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ
3 НОЩУВКИ / 30.04.2021 - 03.05.2021

София - Кападокия - София
Ден Програма
1 Среща на летище София за директен полет до Невшехир в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир в 12:00 ч. и посрещане от представител на фирмата партньор в Кападокия. Трансфер до избрания хотел. Свободно време или по желание екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос. Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия. Намира се на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъка Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околността с множество скални домове. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани. В замъкът има и скални църкви - може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но са разрушени и ограбени от иманяри. Някои от живописните долини, през които можете да стигнете до Гьореме са долината на гълъбите и долината на любовта. Трансфер до хотела и вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.
2 Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Трансферът за полета с балон е от 04:00 или 05:00 ч сутринта. Полетът трае 1 час. Закуска. По желание екскурзия до Гьореме с посещение на открития музей в Гьореме. (входни такси за музея се заплащат ня място). По време на екзкурзията ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще разгледате и различните скални образувания. При достатъчно свободно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. По време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената). След приключване на екскурзията трансфер до хотела. Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание традиционна турска вечеря с шоу прорама с продължителност от 20:00 до 23:00 ч. В турската вечер са включени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино. Нощувка.
3 Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Ъхлара и подземния град Деринкую.(входни такси за подземния град и за Долината Ъхлара се заплащат на място). През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни. Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите. Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание танца на дервишите с продължителност от 18:00 до 19:00 ч. (в танца на дервишите не са включени храна и напитки). Нощувка.
4 Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 15:00 ч. Пристигане на летище София в 17:00 ч.
хотел - цена на турист в двойна стая в евро - заплащат се в лева

Хотел Tourist 4*-393 eвро
Хотел Avrasya 4*- 389 eвро
Хотел Exedra 4*- 459 евро
Хотел Ortahisar 4* - 479 евро
Хотел Elika Cave 5* -592 евро
Museum Hotel 5*- 1220 евро

Цената е в евро и се заплаща в лева и включва
• Самолетен билет София - Невшехир - София с включен чекиран багаж 20 кг на човек и ръчен багаж - 7 кг на човек;
• Летищни такси;
• Трансфер летище-хотел-летище;
• 3 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел;
• Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR;
• Представител по време на пътуването;
• Местен екскурзовод на български по време на екскурзиите;
Цената не включва
• Традиционна турска вечер - 25 EUR на човек;
• Танц на дервишите - 25 EUR на човек;
• Екскурзия до Гьореме - 25 EUR на човек;
• Екскурзия до крепостта Учхисар и град Аванос - 25 EUR на човек;
• Екскурзия до Деринкую и долината Ълхара - 35 EUR на човек;
• Бакшиши на шофьор и екскурзовод;
• Входни такси в музеи и забележителности;
• Застраховка отмяна на пътуване;
• Полет с балон над Кападокия - 140 евро
• Разходи от личен характер;