Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Великден Великден в Междугорие -Босна и Херцеговина - 4 нощ 5 дни

390.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Сараево, Мостар И Вишеград, Босна и Херцеговина
Дати Постоянна оферта
Транспорт Автобус
За контакт Ivaniko tour
Тел: 029523109, 0889916601
 Изпрати запитванеПрограма
НОВО! Босна и ХЕРЦЕГОВИНА с акцент Меджугорие и хълма на пресветата Дева Мария!с четири нощувки, закуски и вечери от 16 април до 20 април

- маршрута е добре осмислен и съобразен със спецификата на пътищата откъм дневно изминати километри и посетени обекти;

- акцента за Великден е Меджугорие (2 нощувки) и чудото на Девата;

- включени в цената посещения на: Вишеград, Сараево, Мостар, Меджугорие, Кралево и манастир ЖИЧА;

- възможност в един ден да се посетят: водопади Кравица и Требине

- отлична цена - 390 лева за 4 нощувки, закуски и вечери!
ПРОМОЦИЯ за записвания до 17 МАРТ - ТОП цена 390 лева!

Пътуване през ИЗУМРУДЕНАТА Босна до ХЕРЦЕГОВИНА - вълшебство изтъкано от зеленото кадифе на планините, обшито с изумрудените конци на реките и украсено с брошката на водопада КРАВИЦА - величествен в своите размери и с несравнима красота!

Разходка в МОСТАР край изумрудената река Неретва, незабравимо пътуване до ТРЕБИНЕ - град на слънцето, платаните, поетите, манастирите и омайното вино на монасите, докосване до чудото на МЕДЖУГОРИЕ - хълма на пресветата Дева Мария!

Великденска оферта от 16.04. - 20.04.20 с 4 нощувки, 4 закуски и 4 вечери.

предимства на програмата:

- добре осмислен и балансиран маршрут, в който няма „да пробягате километрите”, но ще можете да усетите и да се насладите на всички места, които ще посетим!

- само в тази програма акцента е ХЕРЦЕГОВИНА с 2 нощувки в МЕДЖУГОРИЕ

и възможност да посетите уникалните: ТРЕБИНЕ и водопад КРАВИЦА!

- включени в цената посещения на: Вишеград, Сараево, Мостар, Меджугорие,

Кралево и манастир ЖИЧА!

1 ден: София - Чачак - Овчаро-кабларска клисура - Вишеград - 470 км.
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване в изумрудената Босна и Херцеговина, ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. По двата бряга на реката са разположени 10 на брой манастири, заради които мястото е известно и като „сръбската Света Гора”. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд преминаване на границата с Босна и Херцеговина и пристигане в град Вишеград. Настаняване в хотела.
Организирана пешеходна разходка във Вишеград, впечатляващ със зелени хълмове и изумрудена река Дрина, криволичеща между тях. Заради зеления цвят на реката местните я наричат още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място.

Прочутият мост дал и името на романа на писателя Иво Андрич от 1944 год. - Мостът на Дрина. Продължаваме разходката си покрай изумрудената река до Андричград - другото творение на Емир Костурица. Иво Андрич е любим писател на Емир Костурица и в негова чест той изгражда град от камък, който нарича - Андричград. Градът е красиво разположен на полуостров образуван при вливането на река Ржава в река Дрина и тъй като за направата на града е използван само камък е известен още и с името - Каменград. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Вишеград - Сараево - Меджугорие - 280 км.
Закуска. В 09:00 часа (босненско време) отпътуване за Меджугорие с попътно разглеждане ( времетраене 3 часа) с местен екскурзовод в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.
Предстои ни разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителстват различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите” - град, в който хармонията се е настанила трайно, съчетавайки архитектурата на изтока и запада. Сараево е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия - разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес храмове на християните са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.

Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево - Башчаршия.

Продължаване за Меджугорие и пристигане в града привечер. Настаняване в хотела. Свободно време.

По желание организирана разходка за поклонение пред статуята на Дева Мария до „Синият Кръст” в подножието на хълма, където на 24 юни 1981 год. Божията майка се появява пред група деца. Заради посланията, които Дева Мария отправя към хората тук я наричат още и Царица на мира. В разходката си ще се докоснем и до бронзовата статуя на „Възкръсналият Исус”, за която се твърди, че от дясното коляно на Спасителя се отделя течност, чийто химически състав е подобен на човешки сълзи. Статуята е дело на скулптора Андрей Аждач. В непосредствена близост е и енорийската катедрала посветена на „Св. Апостол Яков” - защитникът на поклонниците. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден: Меджугорие - водопад Кравица - Требине - Меджугорие - 240 км.
Закуска. Свободно време в Меджугорие или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до водопад Кравица, Требине и манастир Твърдош.
Сутринта в 09:30 часа се отправяме на пътуване изпълнено с вълшебство и красота, започвайки от чудната река Трабзат, която по своята малка дължина от 51 км. игриво на места се спотайва, скривайки се под земята, за да изскочи отново и да забълбука на повърхността. По тази причина и хората я наричат с цели 13 различни имена, от които 7 имена са официални. По течението на тази чудновата река Трабзат, десен приток на река Неретва се е сторило и друго чудо - водопада Кравица, карстовото сърце на Херцеговина. Всички онемяват и дъх стаяват пред тази кристално чиста буйна вода, падаща от 28 до 30 м. височина, за да притихне в спокойното огледало на 120 метра широко езеро заключено в пръстен от пищна растителност! Освежени и запечатали завинаги тази красота продължаваме към Требине - града на слънцето, на платаните, на чудноватата река Требишница и още..

Туристическа програма в Требине с местен екскурзовод, в която ще разгледаме: хълма Църквина с комплекса Херцеговачка Грачаница, посветен на известния местен поет и благодетел на Требине - Йован Дучич, старият град, парка на града и някои паметници в него. Културното и историческо наследство на града е впечатляващо - 88 паметника защитени от държавата!
Свободно време за обяд или чашка ароматно кафе в сянката на величествените 16 на брой 120 годишни платанови дървета. По обратния път за Меджугорие ще посетим манастира Твърдош, където ще дегустирате две емблематични вина за региона, приготвяни от монасите: Вранац и Зилавка. Завръщане в Меджугорие. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Меджугорие - Мостар - Кралево - 410 км.
Закуска. В 09:00 часа отпътуване за Кралево в Сърбия с попътна разходка в Мостар - главен град на Херцеговина и част от листата на Юнеско. Фото пауза край емблематичният мост на река Неретва и разходка в стария град за около два часа. Привечер пристигане в Сърбия и град Кралево - център на окръг Рашка. Настаняване в хотел в центъра на града. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Кралево - манастир Жича - София - 320 км.
Закуска. В 09:00 часа отпътуване за България с попътно посещение в манастира „Жича” - сръбска царска лавра от началото на 13 век, разположен в покрайнините на град Кралево. Светата обител е изградена от първия сръбски крал - св. Стефан Неман Първовенчани, и е седалище на неговия по-малък брат, първия сръбски архиепископ и най-почитан светец в Сърбия - св. Сава
Пристигане в София вечерта.

Пакетна цена на турист
На турист в двойна/ тройна стая
390 лева до 17.03.2020
415 лева - редовна цена

Единична стая
479 лева до 17.03.2020
499 лева - редовна цена

Дете 0 - 08.99 г. на доп. легло с 2-ма възрастни в стая
279 лева до 17.03.2020

299 лева - редовна цена

Пакетната цена включва:
транспорт с лицензиран за международни пътувания автобус 3*
4 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*, от които: 1 нощувка във Вишеград, 2 нощувки в Меджугорие и 1 нощувка в Кралево, Сърбия
разходка във Вишеград: мостът на Дрина и Андричград/ Каменград
разглеждане на Сараево с местен екскурзовод
разходка в Меджугорие и посещение на: Синият кръст и статуята на Богородица, статуята на Спасителя и църквата „Св. Апостол Яков”
посещение на манастира „Жича” до град Кралево
застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 4000 евро в ЗК „Левинс”
водач от агенцията по време на целия престой

Пакетната цена НЕ включва:
Целодневна екскурзия до водопадите „Кравица”, Требине и манастира Твърдош - 30 евро (включва: трансфер, входна такса за водопадите, местен екскурзовод в Требине и дегустация на две местни вина в избата на манастира Твърдош)

Вход за манастир „Жича” - 1 евро

Входни такси за обекти посещавани по желание

Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи, които са на възраст 69 год. и над 70 год. - 6 лева!

ВАЖНО! Екскурзията до водопад Кравица и Требине се заявява и заплаща в България!
Такси за прекратяване на договора за пътуване при СПЕЦИАЛНИ пътувания - Великден:

Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

1. от деня следващ деня на подписване на договора до 50 календарни дни преди датата на отпътуване - без неустойка

2. от 49 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - внесеният депозит

3. от 29 до 0 дни - 100 % от общата стойност на туристическият пакет

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.

029523109
0889916601
0887706170
ivaniko@mail.bg