Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


На сафари и почивка в Кения - От двете страни на екватора

5612.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Кения
Дати 23.06 - 17.07, 2021
Маршрут Найроби - Суийтуотърс - езерото Накуру - Масай Мара - Диани Бийч - Найроби
За контакт Никона Травел Еоод
Тел: 4951505, 9805141
 Изпрати запитване


На сафари и почивка в Кения - От двете страни на екватора
23.06.2021-ср 1 ден София → Истанбул →
В 15:40 ч. полет TK 1032 от София за Истанбул. В 17:05 ч. пристигане. Следващ полет TK 607 в 20:15.

24.06.2021-чт 2 ден → Найроби – Суийтуотърс (закуска, обяд, вечеря)
В 02:55 ч. пристигане в Найроби. Посрещане и трансфер до хотел в Найроби за закуска. Продължаване към Суийтуотърс (150 км/3ч). При Нанюки прекосяваме екватора, който разделя Кения почти през средата. Тук може да се снимате, стъпили с едния крак в северното, с другия – в южното полукълбо. Докато сме на екватора и над главите ни грее ярко слънце, пред нас е покритата със сняг планина Кения – невероятна гледка в тропиците. Пристигане и настаняване в лоджа за освежаване, обяд и кратка почивка. Следобед излизаме на сафари. Ще видим черния носорог Морани и ще посетим приюта за шимпанзета. Резерватът Суийтуотърс е разположен на екватора, на 1810 м., в подножието на планината Кения и през него протича река Уасо Ниеро (кафява вода). Тук е единственият по рода си приют за шимпанзета, спасени от конфликти в района на големите езера. В момента в резервата живеят 35 шимпанзета, за които се полага 24-часова ветеринарна грижа. Те имат определени часове за хранене, прекарват времето си през деня в проучване, катерене, общуване и разходки, а през нощта се връщат в закритите си заграждения. Когато са готови, шимпанзетата се въвеждат в една от двете големи групи, които живеят в резервата, разделен от река Уасо Ниеро. Тя преминава през северните резервати, създавайки оазис от зеленина, а водите й привличат дивите животни към бреговете: огромни стада слонове, които през сухия период копаят с хоботите си дълбоки дупки по брега на реката, търсейки вода; лъвове; леопарди; жирафи; зебри; камили; кози и др. Вечеря в лоджа. Нощувка.

25.06.2021-пт 3 ден Суийтуотърс – езерото Накуру (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към долината на езерата (150км/4ч), разположена около Големият разлом, видим от Луната. Този природен феномен е едно от геологическите чудеса на планетата ни и представлява огромна цепнатина, образувана преди повече от 35 млн. години, която се простира от Сирия в Югоза-падна Азия и преминава през Мозамбик в Източна Африка надолу по Африканския континент. Най-красивата ѝ част е в Кения и е заобиколена от спящи вулкани и езера, които привличат милиони птици и животни. Кратък престой на красивия водопад Томсън. Пристигане за обяд в лоджа на езерото Накуру ‒ рай за любителите на птици. Срещат се около 450 вида, сред които фламинго, корморани, пеликани, сини рибарчета, щъркели, орли и други птици, хранещи се с риба. Ако имаме късмет, ще наблюдаваме уникален спектакъл, изпъстрен с феерия от багри ‒ стотици фламинго, които като пулсиращ розов килим покриват езерото - един от най-популярните изгледи от Кения. Екологичното разнообразие е огромно – има 56 вида бозайници, включително редкия бял носорог, хипопотами, павиани, глигани, диви прасета, зебри, биволи, застрашения Ротшилдски жираф и др. Този район предлага една от най-добрите възможности да се види гепард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце, има и няколко огромни лъва. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

26.06.2021-сб 4 ден езерото Накуру – Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Масай Мара (330 км/5ч30мин). Пристигане за обяд в лоджа в Масай Мара ‒ най-големият резерват в Африка с площ от 1519 кв. км. Той е разположен в югозападната част на Кения и се явява естествено продължение на долината Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици. Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Два пъти в годината стотици хиляди антилопи, газели, зебри, слонове, биволи и други стадни видове мигрират на север през юни и обратно на юг през октомври. Тези придвижвания са известни като Великото преселение и представляват впечатляваща гледка – хоризонтът се покрива от зебри, над 1.3 млн. антилопи гну и други животни. Голяма част от тях стават жертва на лъвове, хиени и крокодили. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

27.06.2021-нд 5 ден Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)

По желание, сафари с балон над Масай Мара (включва: трансфер, 1-часов полет с балон, след полета – шампанско, английска закуска в буша и сертификат). Рано сутринта сафари. Късна закуска. Почивка. Обяд. В късния следобед – отново сафари. Вечеря и нощувка.


28.06.2021-пн 6 ден Масай Мара – Найроби → Момбаса (закуска, All Inclusive)
Закуска. Отпътуване за Найроби (280 км/5ч). Последно попътно сафари в Масай Мара. Спиране за обяд (заплаща се на място). Трансфер до летището и полет за Момбаса. Пристигане и настаняване в Диани бийч на база All inclusive, където ни очаква кратка почивка на белоснежните плажове по брега на Индийския океан.

29.06.2021-вт 7 ден Момбаса (Диани бийч) (All Inclusive)
Закуска. Днес предстои ден в Шимони и остров Кисите Мпунгути, за да наблюдаваме делфините. Ще имаме възможност да прекараме един приятен ден в гмуркане, плуване и разходка сред мангрови гори и каменна градина. Връщане в хотела следобед. Нощувка.

30.06.2021-ср 8 ден Момбаса (Диани бийч) (All Inclusive)
Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

01.07.2021-чт 9 ден Найроби (закуска, вечеря)
Закуска. Свободно време сутринта, освобождаване на стаите и полет за Найроби. За довиждане сме предвидили вечеря в ресторант Карнивор с богат избор от различни видове меса на шиш, салати, сосове, местния коктейл "дава". Трансфер до летището за полет към дома.

02.07.2021-пт 10 ден Найроби → Истанбул → София
В 04:25 ч. полет TK 608 от Найроби, пристигане в Истанбул в 11:10 ч. В 13:30 ч. полет TK 1031 от Истанбул, пристигане в София в 14:50 ч.
Екскурзии Кения