Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Еднодневна екскурзия до Добърско и Банско

35.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Банско, България
Дати 15.05 - 15.05, 2021
Транспорт Автобус
Маршрут София - Добърско - Банско - София
База RO
За контакт АТЛАНТИС ТУР ООД
Тел: 02/951 61 81; 0878 578 174
 Изпрати запитване


Програма
Отпътуване в 07.00 часа от ул. Оборище (началото на ул. Оборище - между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски) в СОФИЯ.
Кратка почивка по пътя. Пристигане в село Добърско. Селото се споменава за пръв път в Рилската грамота на цар Иван Шишман от 1378 г. Някои изследователи твърдят, че в това село той се е венчал.
Посещение на уникална средновековна църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, построена през 1614 г., но има предположения, че годината на строителство е 1122. Стенописите в храма са уникални и са запазени и до днес благодарение на факта, че са били скрити под саждите от свещите. През ХІХ в. църквата била превърната от турците в баня Фреските, които майсторите са изографисали, са впечатляващи. Най-интересната от тях е сцената „Преображение Господне“, представяща Исус Христос в ракета. Под краката на Христос се виждат очертанията на атмосферата и стратосферата. В идеално състояние е и другата уникална икона от сюжетната линия бог – астронавт, а именно „Божието възкресение“. На нея Христос слиза в Ада и възкресява мъртвите. Той поема към повърхността в космическа капсула, подобна на тази, с която астронавтите се връщат на земята. Според предание, Самуиловите войници са основателите на селото. На връщане от битката 1014 г., довела до ослепяването им, те попаднали на лековит извор и останали там, за да се лекуват. Отпътуване по маршрута. Спиране в Банско, около 2 часа и половина, за разглеждане на града - къща-музей Неофит Рилски (в момента е в ремонт), къща –музей Н.Й. Вапцаров, уникалната църква „Св. Троица“ 1835 г. Време за кафе и късен обяд.
Банско като селище съществува още от ІХ-Х в. През 1576 г. е споменато за пръв път в османски документ. В старата част на града има 150 паметника на културата. В града ще имаме възможност да посетим църквата и музей Н. Вапцаров. Отпътуване за София.
Пристигане в София след 19.00 часа.

Пакетната цена е за един човек и включва:
транспорт по маршрута с подходящо транспортно средство според броя на записаните в групата;
обслужване по маршрута от водач-екскурзовод,
представител на ТО;
посещения по програмата.

Пакетната цена НЕ включва:
лични разходи,
входни такси на посещаваните обекти.

Важно е да знаете!
Организираното пътуване се провежда/ пакетната цена е валидна при минимум 40 човека при пътуване с 49-местен автобус марка СЕТРА или БОВА.
Срок и начин на плащане: пълно плащане при записване/ подписване на Договор за еднодневна екскурзия.
Като цяло пътуването е подходящо за хора от всички възрасти!
Условия за отказ от пътуване/ прекратяване на договора: до 8 дни преди пътуването – без неустойка; 7 и по-малко дни преди начало на пътуването – удържа се внесената сума.

Телефон за контакт: 029516181, 0889735073 - А1; e-mail: office@atlantis-tour.com. Туроператорът има застраховка "Отговорност" в ЗК Лев Инс АД, валидна до 31.05.2021 год.; адрес на ЗК - гр.София, бул. Симеоновско шосе 67А, тел:024049402; 080015333