Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Септемврийски празници в Гърция в Олимпийска Ривиера

249.00 лв.

Тип оферта Почивки на Море
Дестинация Паралия Катерини, Гърция
Дати 19.09 - 22.09, 2021
Транспорт Автобус
База BB
За контакт АТЛАНТИС ТУР ООД
Тел: 02/951 61 81; 0878 578 174
 Изпрати запитване


Маршрут: София - Паралия Катерини - София
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 19.09.2021 г. - 22.09.2021

Почивка, забавления и плаж на прекрасната Олимпийска Ривиера!
Септемврийски празници в Гърция – 4 дни, 3 нощувки със закуски и организиран транспорт;

ПРОГРАМА

19.09 -
Отпътуване от София в 06.00 часа от ул. Оборище в участъка между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски; пътуване посока Гърция, курорта Паралия Катерини, преминаване през ГКПП Кулата. Пристигане в Паралия Катерини в ранния следобяд, настаняване в избрания хотел; нощувка. Настаняването е за 3 нощувки със закуски.
20.09. и 21.09.
Дни за почивка и плаж;
за 20.09. е предвидена еднодневната екскурзия до Метеора – с доплащане и при събран минимане брой туристи за провеждане.
21.09., понеделник:
Закуска; освобождаване на стаите и в 12.00 часа и отпътуване за България. Прибиране в София късно вечерта.

Примерни хотели/ категория2+/ 3*
Hotel Souita; Porto del Sol; Gold Stern; The Silk Boutique hotel

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
транспорт по маршрута по програма с 20 местен бус Мерцедес Спринтер;
гранични и магистрални такси;
три нощувки със закуски в хотели категория 2+/ 3* в Паралия Катерини;
данък, въведен на 01.01.2018 год и платим на рецепцията на хотела – туристите нямат ангажимент за това плащане, водачът на групата има грижа да уреди тази формалност;
застраховка за 4 дни с териториално покритие ЕС и лимит на отговорност 2000 евро на ЗК Уника Живот;
водач на групата – представител на ТО, придружаващ групата по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
лични разходи за обеди, вечери и допълнителни екскурзии и мероприятия, предлагани на място; допълнителни услуги, предлагани в хотелите.

Допълнителни екскурзии и мероприятия, организирани и провеждани на място, с допълнително заплащане:
еднодневна екскурзия до скалните манастири Метеора – цена 45 лв на човек при мин 15 човека записани;
вечеря в традиционна таверна с бузуки музика – ок. 45 лева при мин 10 човека.

Организираното пътуване се провежда при минимум 18 записани туристи.
Срок за уведомление, в който туроператорът може да отложи пътуването, поради несъбран минимален брой туристи, без да дължи неустойка на потребителите – седем дни преди датата на отпътуване, 13.09.
Срокове и начин на плащане:
100 лв авансово плащане при записване;
доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване, 05.09.
Настаняване в единична стая е възможно с допълнително заплащане и при запитване.
Като цяло пътуването е подходящо за хора от всички възрасти!

Знаете ли, че... Метеора – където небето среща земята
Когато мислим за Гърция, първите асоциации обикновено са нашарени в синьо и бяло острови, лазурно небе и наситеносиньо море. Не случайно тези два цвята са в основата на гръцкото знаме. Те сякаш символизират нескончаемия оптимизъм на южните ни съседи, бликащ от дълбините на топлото Егейско море и постоянно сгряван от лъчите на жаркото гръцко слънце. Освен хилядите острови Гърция има още една визитна картичка – Метеора. Според гръцката митология областта Тесалия в централна Гърция е била жилище на боговете, тук е била и страната на кентаврите. А самата Метеора е едно от чудесата на природата с причудлива красота, която може да изненада дори опитното око на професионалния турист – спокойният релеф на Тесалийската равнина внезапно бива нарушен от монолитни отвесни скали, сякаш забити в земните недра, високи стотици метри и незнайно как оказали се на това равно място. Неслучайно мнозина туристи свързват феномена с паднали метеорити, от което извеждат и името на местността Метеора.
Всъщност Метеора означава "висящ във въздуха", "намиращ се между небето и земята" и специалистите-геолози отреждат на областта почетно роднинство с древния Олимп. Нагъването на земните пластове, което довело да образуването на Олимп, станало причина и за оттеглянето на водите на праисторическото Тесалийско езеро към морето, а на това място останали изваяните от водата каменни стълбове. Някога тук е имало 24 манастира, но днес са запазени само 15. От тях шест действащи - четири мъжки и два женски. В този небесен монашески град достъпът на жени е бил първоначално забранен, по подобие на Света Гора, а и на много други мъжки обители през византийския период. Но тъй като много жени са започнали да търсят убежище от турските набези в каменните пещери наоколо, постепенно са били създадени и първите женски обители. Наистина остава непонятно как монасите са успели да построят на върха на отвесните и гладки скали тези внушителни манастири. Фантазията ни може само да гадае как са били носени материалите, как са слизали и са се качвали монасите и монахините. Впрочем последното е известно – и сега гостоприемните домакини ще ви покажат съоръженията във всеки манастирски двор, с помощта на които са били навивани и отпускани дебели въжета, на чийто край в нещо подобно на кош е влизал по един монах. Този прототип на съвременния асансьор е действал чак до началото на XX век, когато поради многото желаещи поклонници гръцките власти прокарали спираловидни пътеки до всички запазени манастири. Днес посетителите неусетно се качват нагоре, а пред погледите постепенно се открива величествената гледка на множеството сякаш поникнали от скалите манастири, истински посредници на вековния диалог между земята и небето.

Телефон за контакт: 029516181, 0889735073 - А1; e-mail: office@atlantis-tour.com. Туроператорът има застраховка "Отговорност" в ЗК Лев Инс АД, валидна до 31.05.2021 год.; адрес на ЗК - гр.София, бул. Симеоновско шосе 67А, тел:024049402; 080015333