Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Солун и Метеора-чудните манастири 2BB (от Пловдив и София)

220.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Метеора, Гърция
Дати 04.09 - 06.09, 2021
17.09 - 19.09, 2021
29.10 - 31.10, 2021
Транспорт Автобус
Маршрут Пловдив - София - Метеора - Темпи - Вергина - Едеса - София - Пловдив
База BB
За контакт Марис Травел ЕООД
Тел: 032940700, 0876203230
 Изпрати запитване


Солун и Метеора-чудните манастири 2BB (от Пловдив и София)

Програма:
1-ви ден София – Солун – Паралия Катерини
Отпътуване от София в 07:00ч. (от Пловдив в 05:00ч.) за Гърция. Около обяд пристигане в Солун. Панорамна туристическа обиколка на града с екскурзовод на български език: Бялата кула, църквата “Св. Димитър”, Старата част на града и крепостните стени, Арката на Галерий, Ротондата, църквата “Св. София”, площад “Аристотел” и др. Свободно време. Привечер настаняване в хотел в района на Олимпийската Ривиера. Нощувка.
2-ти ден Паралия Катерини – Метеора – Темпи – Паралия Катерини
Закуска. Еднодневна екскурзия до Метеора - изключителна възможност за разглеждане на някои от прочутите скални манастири: женския “Св. Стефан”, мъжкия “Преображение Христово” - Великия Метеор и при възможност “Варлаам”. Кратък престой и свободно време в градчето Каламбака, разположено в подножието на Метеорите. На връщане – почивка в долината Темпи при църквата “Св. Параскева”. Вечерта по желание посещение на таверна. Нощувка.
3-ти ден Паралия Катерини – Вергина – Едеса – София
Закуска. Заминаване за Вергина (първата столица на антична Македония) с възможност за разглеждане на Археологическия музей, където е изложена емблемата на “Македонската династия” – златната звезда на Вергина. Посещение и разглеждане на гр. Едеса (Воден), отличаващ се с водното си богатство и зеленина. Свободно време за обяд. След обяд отпътуване за България. Вечерта пристигане в София (Пловдив).

Повече:
http://www.maris-travel.com/special_offers/start_from_plovdiv/view?oid=376