Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Тбилиси-Батуми - Чартърен полет от Варна

1441.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Батуми, Грузия
Дати 01.05 - 06.05, 2020
Транспорт Самолет
Маршрут Варна - Тбилиси - Батуми - Трабзон - Варна
За контакт MYTOURS
Тел: 052/607 500
 Изпрати запитване


Тбилиси-Батуми-Трабзон
01-06 май 2020

Чартърен полет от ВарнаПрограма:

01.05.2020 Излитане от Варна 07:00 ч. Пристигане в Тбилиси 11:00 ч.
Посрещане от представителя на фирмата-партньор и трансфер до центъра на града.Следва обзорна обиколка на града: Катедралата «Самеба» -символ на грузинското възраждане, единство и безсмъртие. Катедралата се извисява в самия център на града, на хълма св. Илия. Църквата «Метехи» - построена през 13 век . В храма е погребана св. Шушаника, първата грузинска мъченица. Църквата е истински символ на грузинската вяра, култура и история. Непосредствено до нея се намира паметника на основателя на града – Вахтанг Горгасали. Обяд.
Следва посещение на построения от италиянски архитект Мост на Мира,лицето на съвременния Тбилиси. След кратко пътуване с модерен лифт ще се озовем на крепостта «Нарикала», от където се открива завладяваща гледка към легендарната столица. Крепостта Нарикала представлява цитадела в сърцето на стария град в продължение на 15 столетия е била главно отбранително съоръжение.
Настаняване в хотела ,свободно време за почивка.

02.05.2020 Закуска. Свободно време за самостоятелни занимания.
По желание и срещу допълнително заплащане:
Опция 1:Екскурзия в Кахетия, известен лозарски район.
Посещение на манастира Алаверди, който за времето си е бил най-високата сграда в света ( над 50м. ) Църквата е построена през XI в. и частично реставрирана през XV и XVIII. Впечатление прави с хармонията на пропорциите си и издължения, устремен във височина купол. При пристигането в район Кварели ще посетите завод Кинадзмараули. Посещението включва дегустация на вина, произвеждани там. Следва разглеждане на Тунела Хареба, отново с възможност да опитате някои местни вина. Пристигаме в село Напареули, в избата-музей Близнаците. Разглеждане на избата и запознаване с всички етапи на приготвянето производството на вино. Дегустация на 3 вида вина и местна ракия (чачи) с включен обяд и майстроски клас по приготвяне на Грузински сникърс Чурчхела и печене на грузински хляб.

Опция 2: Екскурзия до град Гори.
Той е един от древните грузински градове. Независимо от многократните разрушителни вражески нашествия гладът всеки път се издига от руините, олицетворявайки с примера си духа на грузинския народ. Сред забележителностите на града трябва да се отбележи музея на Сталин, който е роден и израстнал тук. Музеят е открит през 1937 год. когато Сталин е все още жив.Музейният комплекс се състои от три отдела. Ще видите множество предмети от бита, снимки, подаръци, получени по повод юбилеи, документи и посмъртна маска на вожда. Малкият дом, в който семейството на Сталин е наемало стая и бронирания вагон, който Сталин използва от 1941 г. , включително за пътуванията за конференциите в Ялта и Техеран. Следва посещение на «Уплисцихе» - древния град-крепост, изсечен във вулканични скали. За първи път паметникът се споменава в летописи от I век пр.н.е. Още отдалеч причудливият скален град привлича вниманието с необичайния си вид. В пещерния град ще видите съхранена изключителната двуколонна приемна зала на царица с дъгообразни ниши и огромни пилони.
Връщане в хотела вечерта.

03.05.2020 Закуска в пакет . Ранен трансфер до гарата и отпътуване за Батуми.
Пристигане в Батуми около 13:00 ч. Тансфер до хотела и настаняване. Свободно време до 17:00ч.
Пешеходната 3 часово обиколка . Запознаване с оригиналната Батумска архитектура, разходка из културно-историческите улици на града. Посещение на Григорианската църква, църквата Свети Николай, площад Европа, морската гара, паметника на Нептун, Батумския драматичен театър и известния астрономически часовник. Ще посетим площада на Аргонавтите със статуята на Медея. Мястото е свързано с митовете за аргонавтите и легендата за златното руно. Учените предполагат, че в Аджария е съществувала древна колхидска цивилизация.
Връщане в хотела.
По желание и срещу допълнително заплащане: вечеря в характерен грузински ресторант

04.05.2020 Закуска в хотела. Свободен ден за самостоятелно разглеждане, почивка или шопинг.
По желание и срещу допълнително заплащане:
Опция : Екскурзия до Кутаиси – обиколка на града, катедралата Баграти и пещерата на Прометей
Кутаиси е вторият по големина град на Грузия, разположен на река Риони и столица на няколко грузински царства. В миналото Кутаиси се споменава за първи път през III в. пр. н.е. в епическата поема „Аргонавтика“ на Аполоний Родоски. В античността това е била страната на Златното руно, а до VII в. пр. н. е. е столица на Колхида. Името на града идва от гръцката дума „kuata”, което означава каменист. По време на обиколката ще посетим двата най-значими паметника на културата в Кутаиси. Първият от тях е наскоро реставрираната катедрала Баграти от XI в. Тя е построена на хълм, от който се открива фантастична гледка към града и р. Риони. Другият архитектурен обект е манастирския комплекс Гелати от XII в. В този комплекс се намира гробът на най-великият грузински владетел-крал Давид IV Строителя. Ще имате възможност да се насладите на най-хубавите мозайки, създадени в кавказкия регион. В непосредствена близост до комплекса се намират древни руини от Академия, която е функционирала заедно с него. Наричана е „Втората Атина“, тъй като тук монасите са извършвали книжовна дейност и са преподавали светски науки.
Екскурзия до пещерата на Прометей. Легендата разказва, че в този район на една скала е бил прикован Прометей, който открадва огъня от Зевс, за да го даде на хората и така си навлича неговия гняв. Намира се в близост до град Тсхалтубо и на около 20 км от Кутаиси. Пещерата е отворена за посещение от 1984 год. и веднага се превръща в основна туристическа атракция в региона. По време на обиколката ще видите уникални сталактити и сталагмити, подземни водопади, реки и езеро.
Стоимость на 1 чел.

05.05.2020 Закуска . Свободен ден.
По желание и срещу допълнително заплащане:
Опция 1: Екскурзия в Горна Аджария
Целодневна обзорна екскурзия на Горна Аджария. По пътя ще видите великолепни гори, най-дългата река в Аджария - Аджарисцкали , ще посетим аркообразния мост в Махунцети и едноиманния водопад. Водопадът ще ви очарова с възхитителната си красота.По пътя ще спрем в Кеда за посещение на „ Аджарска винена къща”, където се произвежда изключително рядко висококачествено вино Връщане в Батуми.

Опция 2: Екскурзия до Трабзон Турция.
Отпътуване за Трабзон 0600. След пристигане – обзорна обиколка на града. Християнската църква Света София, планинския манастир Панагия-Сумела (“Пресвета Богородица”) – един от най-старите храмове в света, построен от двама монаси през ІV век в чест на Богородица от Черната планина (гора). В този си вид манастирът е от XIII в., разположен над 1200 м дълбока пропаст и годишно привлича над 700 000 туристи (препоръчваме удобни обувки за близо 30-минутния пешеходен преход); Дворецът на Ататюрк, квартал Ататюрк, търговската улица Uzun Sokak . Свободно време за пазаруване. Отпътуване за Батуми и връщане в хотела около 21 часа.

06.05.2020 Закуска и напускане на хотела 1200.Трансфер до летище.
Излитане 16:00 ч., кацане във Варна 16:00 ч.

Забележка: Полетното разписание подлежи на уточнение.
Минимален брой записани за осъществяване на програмата – 115 човека


Цени:

Хотели човек в двойна стая единична стая
Margo Palace 3* Тбилиси
Aristocrat 3* Батуми
737 евро / 1441 лева 819 евро / 1601 лева
Astoria 4* Тбилиси
Era Palace 4* Батуми
769 евро / 1504 лева 866 евро / 1693 лева


Цената е на човек и включва :
 самолетен билет съгласно програмата с включени летищни такси и багаж до 20 кг
 2 нощувки в Тбилиси с включени закуски в съответния хотел
 3 нощувки в Батуми с включени закуски в съответния хотел
 1 обяд с Тбилиси в деня на пристигане
 Трансфери летище-хотел-летище
 Обзорна обиколка на Тбилиси
 Обзорна обиколка на Батуми
 Билет за влак по маршрут Тбилиси-Батуми ( II класа )
Билет за кабинковия лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси
 Застраховка медицински разноски с асистанс с покритие 5000 евро
 представител на Майтурс по време на цялата програма

Цената не включва:
 Екскурзии по желание:
- Екскурзия в Кахетия - до 8 човека 85 евро,8 -15 човека 65 евро,15-30 човека 55 евро
Цената включва: транспорт,екскурзовод,всички дегустации,обяд.
- Екскурзия до град Гори- до 8 човека 49 евро. 8 -15 човека 45 евро. 15-30 човека 42 евро
Цената включва: транспорт,екскурзовод входни такси.
- Екскурзия до Кутаиси - до 8 човека 59 евро. 8 -15 човека 51 евро. 15-30 човека 48 евро
Цената включва: транспорт,екскурзовод входни такси.
- Екскурзия в Горна Аджария - до 8 човека 59 евро. 8 -15 човека 51 евро. 15-30 човека 48 евро
Цената включва: транспорт,екскурзовод дегустация .
- Екскурзия до Трабзон –
- Вечеря в характерен грузински ресторант -
 Хранене, с изключение на упоменатото в програмата
 Разходи от личен характер

Забележка: всички обиколки и еднодневни екскурзии се провеждат с екскурзовод на руски език