Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. България
  4. Атракции
  5. Златни Пясъци

Златни Пясъци, България - Туристически Атракции

Златни Пясъци

Стара легенда разказва, че пирати закопали невиждано златно съкровище по крайбрежието северно от Варна. Земята отмъстила на бандитите, като превърнала златото в чуден пясък.

Курорта "Златни пясъци" е известен с прекрасния си златист пясък и широкия и дълъг плаж. Той е разположен на 17 км северно от град Варна.

Неговата природна красота, подходящият му за почивка климат, природния му парк и даряващите здраве горещи извори, отдавна са накарали туристите да го наричат "перлата на българското Черноморие".

Балнеологията на Златни пясъци е на много високо ниво. Минералните източници там целогодишно даряват здраве и красота. Те предлагат голямо разнообразие от медицински услуги в съчетание с различни програми за лечение и възстановяване.

Хотелите на "Златни пясъци" са разположени в подножието и сред прекрасна гора, спускаща се до морето. Съвременните средства за комуникация, домашния уют, конферентните-зали, спортни центрове, теннис кортове, сауни, фитнес-клубове, търговски комплекси, ресторанти с прекрасни тераси и кафе-сладкарници с изглед към морето и множеството разнообразни услуги, предназначени да задоволят всички нужди на туристите правят курорта топ дестинация не само за българи, но и за чужденци.