Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Аспровалта

Аспровалта, Гърция - Туристически Атракции

Аспровалта

Курортното селище Аспровалта е разположено край гръцкия град Агиос Георгиос, близо до Солун.

Пясъчният бряг на курорта, който е дълъг 2 км и широк 70 до 120 м носи син флаг заради чистотата си, красотата и опазването на околната среда в региона. Други красиви плажове в района са Врасна, Неа Врасна, Агиос Йоанис.

Аспровалта се намира на брега на Егейско море. Той е известен като модерен морски туристически район. Туристите могат да достигнат лесно до него, тъй като е само на час път от Солун, Кавала, Сер и Драма. В района има много хотели, туристически стаи и красиви квартири, които предлагат прекрасно обслужване и почивка.

За да осигурят едно приятно прекарване на посетителите в този процъфтяващ курорт са отворени множество таверни, рибни заведения, кафета, нощни заведения. Туристите могат да практикуват водни спортове като платноходство, плажен волейбол, водни ски. Има много места, откъдето да наемеш мотор или кола.

Местната власт се стреми да подпомага развитието на туризма, като провежда различни мероприятия за опазване на околната среда, имащи за цел да увеличат броя на туристите и техния комфорт.

Близо до крайбрежието са създадени изключително красиви паркове, които имат за цел да съхранят местната природа незасегната. Един от тях е и Паркът за природно възстановяване, където се отглеждат местни животни и птици.

Около Агиос Георгиос могат да се посетят и няколко исторически забележителности – останки от древна Македония, селището Врасна, манастирът Агиос Георгиос.

Морската вода в това малко китно градче е топла и кристално чиста. Плажът, също е чист, а навсякъде по него има заведения, които разполагат с чадъри и шезлонги.