Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Испания
  4. Атракции
  5. Канарски Острови

Канарски Острови, Испания - Туристически Атракции

Канарски Острови

Канарските острови са една от автономните области на Испания и архипелаг в Атлантическия океан.

Намират се на 100 км. от африканския бряг и са в състава на Испания от 1405 г. Площта на островите е 7273 кв. км. Най-големият от тях и най-населеният е Тенерифе. Най-голям град е Лас Палмас де Гран Канария.

На островите властва тропически климат. Благодарение на преобладаващите ветрове (пасати) и топлите океански течения, през зимата температурата на въздуха рядко пада под + 22 градуса. Ето защо островите са популярни с едни от най-благоприятните климатични условия в света. Растителността е предимно банани, цитрусови, лозя, тютюн.

Живописните Канарски острови привличат туристи със своето удивително разнообразие и неповторимост.

Все още не е известно от къде са дошли първите обитатели на островите. Тенерифе и Гомера са били населени с високи хора с бяла кожа и сини очи. Самите канарци разказват, че това са били викинги, но археолозите смятат, че това са били бербери от северна Африка.

Архипелага на Канарските острови се състои от Гран Канария, Тенерифе, Ла Палма, Лансароте, Фуертавентура, Ла Гомера, Ел Хиеро и още няколко малки острова.

Ежегодно близо 7 милиона туристи посещават островите. Те са особено атрактивни през зимата, когато по-голямата част от Европа е покрита със сняг.

Заради вулканичният им произход, по-голямата част от плажовете са покрити с черен пясък. Рядко се срещат такива, чиито пясък е бял, но той всъщност е донесен от чужбина, предимно от Нидерландия и Мароко.

Тенерифе е най-населеният остров на Канарите.
Контрастът между крайбрежието и планината е невероятен. Растителността, намираща се по крайбрежието е представена главно от палми, цитруси и някои видове цветя и храсти, а планините са облечени от гъсти зелени гори.

Вторият по население остров е Гран Канария. Той не е обагрен от зеленина, колкото Тенерифе, защото релефа не е толкова високопланински. На него преобладават кактуси, финикови палми и други тропически, сухолюбиви видове. Гран Канария е по-предпочитан от туристите през зимата, защото тогава на острова те откриват топло време и приказни плажове.

Остров Ла Гомера е разположен в близост до Тенерифе. Това е най-зеленият остров от архипелага. На острова има голяма, зелена, тропическа гора. На него има огромно разнообразие от растителни видове. Красотата и богатството на растителните видове предизвиква възхита сред посетителите.

Лансароте и Фуертавентура са най-източната част от архипелага. На тези острови липсват гъсти и зелени гори като на Ла Гомера. Тяхната природа е изключително близка и еднаква. И двата острова имат типичен пустинен пейзаж. Основните растителни видове, които преобладават са храсти и кактуси. В по-голямата си част, островите наподобяват лунен пейзаж. Лансароте и Фуертавентура привличат силно интереса на туристите, защото са рядко населени и имат много дива и недокосната природа.