Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Турция
  4. Атракции
  5. Белек

Белек, Турция - Туристически Атракции

Белек

Белек е един от най-младите и модерни турски курорти. Курорта е разположен на 25 км. от Анталия.

Белек привлича своите туристи с отлично съчеталите се неприкосновена природна зона - борови гори, кедрови и евкалиптови дървета, с прекрасно развитата инфраструктура на първокласните хотели.

Турският куророт е много подходящ, както за любителите на спорта, така и за тези, които търсят активна почивка. На това място се намира Националният Голф Клуб на Турция, отговарящ на всички световни стандарти. Почти всеки хотел има собствено голф игрище, където туристите могат да учат и упражняват играта. Други спортове, които могат да се практикуват са конен спорт, тенис на корт, футбол.
Всичко това, в идеален синхрон с мекия субтропичен климат, яркото слънце и прекрасни пясъчни плажове.
Голямото разнообразие от различните услуги за укрепване на здравето и възстановяващ отдих, правят Белек едно от най-популярните места за почивка допринасят за неговото бързо развитие.

Почитателите на древните паметници също има какво да видят. На тях се предоставя възможност да посетят най-знаменитите антични градове Перге и Аспендос – двата най-важни центъра на античната епоха, разположени на 15-20 км. от Белек.

Силен интерес предизвиква и националният парк "Каньон Кепрюлю", с площ от 500 хектара. Той представлява средиземноморска кипарисова и евкалиптова гора с нейните обитатели, но освен това в него има и богато разнообразие на флора и фауна. Едни от най интересните му обитатели са гигантските костенурки "Карета-карета".

Посетителите му ще останат очаровани от този птичи рай, в който са намерили своя дом уникални видове птици, сред които совата Туто-Алба, станала символ на Белек. В резервата има възможност за занимание със скален алпинизъм, но най-популярен сред почиващите е рафтингът по планинската река Кьопрючай.

Въпреки всичко изброено до тук, всеизвестен е обаче факта, че живота в Белек е съсредоточен предимно в хотелите. Възхитителната им архитектура и красотата на заобикалящия ги пейзаж привличат с всяка година все повече туристи.

В курорта са създадени чудесни условия за пълноценна почивка. Плажовете на Белек са удостоени с европейски "Син Флаг" за чистота на крайбрежните води.